U ljeto, 18 juna 1994. godine izvršen je vjerski obred -osveštenje škole povodom praznika Sveta Trojica-Duhovi. Kumovi su bila ugledna preduzeća: Banjalucka pivara, Vitaminka, Kristal i Trgoremont. Sam čin osveštenja obavio je episkop Banjalucki Jefrem sa svojim sveštenicima. Za sve goste pripremljen je bogat kulturno umjetnicki program. Učenicima, nastavnicima i svim radnicima škole upućene su riječi pohvale na racun priredbe i sveukupne organizacije ovog dogadjaja. Od 2006. godine ovaj dan se slavi samo kao dan škole na kojem se pored kulturno umjetničkog programa dodjeljuju nagrade za najbolje ucenike i radnike.Interaktivna nastava je bila i povod da 1999. godine u organizaciji Unicefa, Englesku kao zemlju u kojoj je taj vid nastave poznat vec vise od deset godina, posjeti grupa nastavnika nase skole predvodjena direktorom Predragom Damjanovićem. Mjesto susreta nasih i engleskih prosvjetara bio je Bishop Grossetteste College škola koja je istovremeno i fakultet jer svakom nastavniku pomažu tri do četiri asistenta-studenta koji se obučavaju za svoj budući rad. Iste školske godine predstavnici Bishop Grossetteste College su uzvratili posjetu i upoznali sve nastavnike naše škole kako interaktivna nastava izgleda u praksi.Poslije 15 godina u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sprota pokrenute su Male olimpijske igre. Čast i obavezu da budu domaćin prvih malih olimpijskih igara osnovnih škola Republike Srpske dobila je naša škola. Te godine naši olimpijci su se takmičili u košarci, malom fudbalu, bacanju kugle i trčanju na 100 i 1000 metara.

Školsku rukometnu sekciju godinama je vodio Branko Janković, jedan od najzaslužnijih što je naselje Budžak dalo velika rukometna imena. Branko je pronašao: Dragana Markovića (osvajač IHF kupa 1991. godine), Draška Prtinu (osvajač IHF kupa 1991. godine), Zdravka Guduraša, Vitomir Ćetković, Draško Budiša i drugi.
Škola i danas nastavlja sa tradicijom uspješnih i ostvarenih učenika, ostvarujući zapažene rezultate i prva mjesta na raznim takmičenjima i u raznim disciplinama. Rukometnu sekciju škole već dugo godina uspješno vodi naš profesor Slavica Milivojević koja će voditi ekipu škole korz ligu «BEMA».

DateHomeResultsAwayTime

OŠ Borisav Stanković

Share: